<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

LES CORPS ÉTRANGERS IN COMPETITIE IN CANNES

24 april 2014

uFund heeft meegewerkt aan twee films die in het kader van het Filmfestival van Cannes een ereplaats krijgen: Grace of Monaco opent het festival en de kortfilm Les Corps étrangers maakt deel uit van de officiële selectie.

De kortfilm Les Corps étrangers, die dankzij Tax Shelter door uFund werd gecoproduceerd, is geselecteerd in het kader van het Filmfestival van Cannes editie 2014. De jonge regisseuse Laura Wandel (Mur in 2007 en O Negatif in 2011) nam de regie van deze kortfilm op zich, terwijl Stéphane Lhoest (Dragons Films) zorgde voor de productie. De film vertelt het verhaal van een oorlogsfotograaf die tijdens zijn revalidatie in een gemeentelijk zwembad elk contact met anderen vermijdt.

Grace de Monaco, een biopic over het leven van Grace Kelly met Nicole Kidman in de hoofdrol, werd geregisseerd door Olivier Dahan en gecoproduceerd door uFund. uFund stond in voor de financiering van de film via Tax Shelter. Zo werd er 4,5 miljoen euro aan uitgaven gegenereerd en vonden er gedurende vier weken opnames plaats in België.

Het Filmfestival van Cannes loopt van 14 tot en met 25 mei.