<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

uFund valt in de prijzen tijdens César-uitreiking 2015

18 maart 2015

Twee coproducties van uFund vielen in de prijzen tijdens de César-uitreiking 2015. De Franse actrice en zangeres Louane Emera won met name de prijs van beste vrouwelijke belofte voor de film La Famille Bélier. Daarnaast mocht de Franse acteur Pierre Niney voor de film Yves Saint Laurent de César van beste acteur in ontvangst nemen.

La Famille Bélier, een film van Eric Lartigau met François Damiens en Karin Viard in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van een familie waar iedereen doof is. Iedereen behalve Paula (vertolkt door Louane Emera), de oudste dochter, een jonge studente die plots ontdekt dat ze geweldig kan zingen. Ondanks de puberteitsproblemen waarmee ze worstelt en ongeacht de handicap van haar familie, blijft Paula haar droom koesteren en zal zij dit voorheen ongekende zangtalent benutten.

Bekijk de trailer

Yves Saint Laurent, onder de regie van Jalil Lespert en met Pierre Niney en Guillaume Galienne in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van deze beroemde modeontwerper. De 21-jarige Yves Saint Laurent wordt aangeduid als opvolger van Christian Dior en stelt zijn eerste collectie voor. Op diezelfde succesvolle dag ontmoet hij Pierre Bergé, meester in het vak, die de liefde van zijn leven en zijn zakenpartner wordt.  Beiden zullen elkaar nooit verlaten.  Drie jaar later richten ze het bedrijf Yves Saint Laurent op, inmiddels uitgegroeid tot een van de beroemdste merken in de luxe modewereld.

Bekijk de trailer