<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Simulatie  
uFund Online  
Nederlands

Officiële selectie van het 80ste Internationale Filmfestival van Venetië

We zijn uitermate trots te kunnen meedelen dat drie d.m.v. Tax Shelter via uFund gefinancierde werken opgenomen werden in de officiële selectie van het 80ste Internationale Filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van 30 augustus tot 9 september.

 
Categorie Orrizonti Extra 
L'Homme d'argile, een productie van Koro Films.
 
De eerste langspeelfilm van auteur-regisseur Anaïs Tellenne behoort tot de 9 finaal geselecteerde werken in de categorie Orrizonti.
 
Raphaël gaat door het leven met slechts één oog. Hij is de conciërge van een verlaten landhuis. Op de vooravond van zijn zestigste woont hij samen met zijn moeder in een paviljoentje aan de ingang van het prachtig domein. Teneinde zich niet steendood te vervelen verdoet hij zijn tijd met het jagen op mollen, het spelen op de doedelzak en het rijden van rondjes in de Kangoo van de postbode echter veelal gaat de tijd traag voorbij en verschilt de ene dag weinig van de andere. Op een stormachtige nacht keert erfgename Garance onverwacht terug naar de ouderlijke woonst. Niets zal ooit nog hetzelfde zijn...

Buiten competitie

Making Of, de komedie van Cédric Kahn opgenomen na zijn laatste film Le Procès de Goldman, wordt buiten competitie vertoond. In deze productie van Curiosa Films zien we Denis Polyades en Jonathan Cohen in de respectievelijke hoofdrollen. 

Simon, een doorgewinterde regisseur, begint aan de opnames van een film over arbeiders die bereid zijn om tot het uiterste te gaan om de fabriek waar ze zijn terwerkgesteld te redden. Permanent de stokken in de wielen gestoken omwille van het gesjoemel van zijn producent, de egocentrische acteurs en de doorgedraaide technici, raakt hij volledig de pedalen kwijt. Zijn geldschieters laten hem aan zijn lot over en Simon raakt tot overmaat van ramp verwikkeld in een sociaal conflict met zijn eigen team. De enige bondgenoot die hem rest om deze turbulente opnames alsnog tot een goed einde te brengen is de jonge figurant aan wie hij de “making of” heeft toevertrouwd.

 

De serie D'argent et de Sang, geregisseerd door Xavier Giannoli en Frédéric Planchon werd eveneens geselecteerd in deze categorie.

In Frankrijk alsook heel Europa vond tussen 2008 en 2009 het grootste oplichtingschandaal allertijden plaats. De financiële markt voor koolstofquota, in het leven geroepen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, was goed voor miljarden die in rook zijn opgegaan. Een waarheidsgetrouwe weergave van de samenwerking tussen een bende oplichters uit Belleville en een rijke handelaar, die worden achternagezeten door een vastberaden rechercheur of een verhaal waarin passie en vastberadenheid iemand tot het uiterste kan drijven.

Een productie van Curiosa Films, gebaseerd op het onderzoeksdossier van Fabrice Arfi.

 

 

L’investissement comporte certains risques, veuillez consulter notre prospectus. L'approbation du prospectus par la FSMA ne doit pas être considérée comme un avis favorable sur le produit.

 

 

Blog

Vijf door uFund gefinancierde films op het filmfestival van Cannes

Twee door uFund gefinancierde films op het filmfestival van Cannes

Een rendement van 14,79% netto