<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Simulatie  
uFund Online  

uFund,
uw Tax Shelter-expert

De voorbije 20 jaar stond uFund voor een innovatieve aanpak door het centraal plaatsen van de behoeften van haar investeerders en dit omwille van haar unieke positie binnen de groep Umedia met als resultaat een uniek samengaan van productie en financiële expertise.

 

Wat is Tax Shelter?


Tax Shelter is een fiscale stimulans die gebaseerd is op artikel 194ter van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen.

Deze staat bedrijven onderworpen aan de Belgische vennootschapsbelasting toe om, onder bepaalde voorwaarden en binnen bepaalde grenzen, hun belastbare basis aanzienlijk te verlagen door een audiovisueel werk (film, serie, documentaire), podiumwerk (theater, ballet, opera, enz.) of een videospel te steunen.

Een “win-win-win” opzet die ten goede komt aan de bedrijven, de filmindustrie, de podiumkunsten en/of de gamingindustrie alsook de overheid.
 

Rendement*


Door middel van Tax Shelter optimaliseert uw bedrijf haar resultaat via een dubbel mechanisme:

14,79%netto
5,25%
+
9,54% netto

BIJKOMENDE PREMIE OP 18 MAANDEN
Bovenop het fiscaal voordeel wordt een bijkomende premie toegekend die berekend wordt over een periode van maximum 18 maanden. Het bedrag van deze premie is vastgesteld op 4,5%, verhoogd met het geldende Euribortarief (3,981% voor betalingen in het eerste semester van 2024) en wordt berekend over een periode van 18 maanden. Dit bijkomend rendement bedraagt momenteel 12,72% bruto van het geïnvesteerde bedrag (9,54% netto)*.

FISCAAL VOORDEEL
De wet stelt dat een vennootschap, onder bepaalde voorwaarden en binnen bepaalde grenzen, 421% van de Tax Shelter-investering in mindering mag brengen van haar belastbare basis met betrekking tot het aanslagjaar waarin de raamovereenkomst werd ondertekend. Uitgaande van een investering van 100 en een aanslagvoet van 25%, bedraagt het fiscaal voordeel 105,25 (= 100 x 421% x 25%), oftewel 5,25% netto rendement op het geïnvesteerde bedrag.

* Onder rendement verstaan we de bedragen die over de investeringsperiode worden verkregen, onder voorbehoud van ontvangst van het volledige fiscaal attest. Het rendement is gebaseerd op de veronderstelling van een storting uiterlijk op 30 juni 2024.

 

Bereken uw belastingbesparing


Stap 1

uw gegevens

Stap 2

uw resultaat

  • Door dit formulier in te vullen, aanvaard ik om commerciële e-mails te ontvangen met betrekking tot de producten van uFund.

    Elke Investeerder dient, indien nodig met de hulp van zijn of haar raadgevers, zijn of haar juridische en fiscale situatie na te gaan op de mogelijkheid om te investeren.

0

Uw resultaat

  • Geïnvesteerd bedrag :0
  • Belastingbesparing :0
  • Bijkomend rendement (bruto) :0
  • Totaal rendement (bruto) :0
  • Totaal rendement (netto) :0

Deze simulatietool werd ontwikkeld door uFund die er de verantwoordelijkheid voor draagt. De verkregen resultaten zijn louter indicatief.
Gelieve ons prospectus te raadplegen alvorens een investeringsbeslissing te nemen.

uFund, uw Tax Shelter-partner


0
0
0
0
0
0

uFund aanbod


icone uFund homepage 2 (1)-1
 
Rendement
 
De Tax Shelter-wetgeving voorziet in een zeer aantrekkelijk potentieel rendement van nagenoeg 14% netto over 18 maanden. Dit niet-actuarieel rendement bestaat uit twee delen: 
 
1. Een fiscaal voordeel
 
2. Een bijkomende premie
 

icone uFund homepage 2 (6)
 

Verzekering

 
uFund zet standaard een reeks beschermingsmechanismen in, zonder bijkomende kosten:
 

1. Due diligence en garantie van goede afloop van het werk

2. Verzekering ter dekking van het fiscaal voordeel (105,25% van de investering)*

3. Beroepsaansprakelijkheids-verzekering

icone uFund homepage 2-1
 
Total Care
 

uFund biedt u een begeleiding op maat bij elke stap van uw investering en zet de beste tools in om u met raad en daad bij te staan, zoals onder meer ons beveiligd uFund Online-platform.

 

icone uFund homepage 2 (5)
 
Expertise
 

Al meer dan 20 jaar is uFund de nummer één Tax Shelter-speler in België** dankzij haar diepgaande financiële expertise.

Het unieke samengaan met de expertise in de audiovisuele productie speelt een doorslaggevende rol in de goede afhandeling van uw Tax Shelter-investering.

* binnen de grenzen van de uitsluitingen. 
** gebaseerd op de cijfers meegedeeld door FOD Financiën

Volledige transparantie


Erkenning van de FOD Financiën

uFund werd door het Ministerie van Financiën erkend als In Aanmerking Komende Tussenpersoon.

Prospectus

uFund beschikt over een door de FSMA op 5 maart 2024 goedgekeurd* prospectus met het detail van haar aanbod (m.b.t. een minimale investering van € 10.000) - geldig voor de periode van 5/03/2024 t.e.m. 4/03/2025. We nodigen u uit om kennis te nemen van dit prospectus alvorens een investeringsbeslissing te nemen.

*De goedkeuring van het prospectus door de FSMA mag niet worden beschouwd als een positief advies over het product.

Nieuws


Een afspraak maken


U had graag meer geweten over de mogelijkheid tot fiscale optimalisatie van uw vennootschap door middel van Tax Shelter?

Een Tax Shelter-adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.