<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Simulatie  
uFund Online  
Nederlands

Een rendement van 14,79% netto

2024 start alvast goed voor de investeerders die kunnen genieten van een potentieel rendement van 14,79% netto (17,97% bruto), oftewel een lichte stijging van 0,22% ten opzichte van vorig jaar. Deze positieve evolutie toont aan dat investeren in Tax Shelter voordelig en aantrekkelijk blijft.


Tax Shelter kort samengevat

Waarom investeren in Tax Shelter? 
Tax Shelter is een fiscale stimulans die Belgische vennootschappen de mogelijkheid biedt om de creatie van een audiovisueel werk (film, serie, documentaire), podiumkunst (theater, ballet, opera, enz.) of een videospel te financieren.

Voor wie is dit interessant?
Dankzij Tax Shelter kan elke vennootschap die onderworpen is aan de Belgische vennootschapsbelasting, onder bepaalde voorwaarden en binnen bepaalde grenzen, haar belastingdruk verlagen.

Wat zijn de voordelen verbonden aan Tax Shelter?

 
  1. Een belastingbesparing die hoger is dan het geïnvesteerde bedrag
  2. Een potentieel rendement van 14,79% netto over 18 maanden
  3. Een fiscaal voordeel gedekt door een verzekering* (105,25% van de investering)
  4. Een significante ondersteuning van de Belgische culturele sector alsook de gaming sector

Het actuele potentieel nettorendement in detail

Het potentieel nettorendement van 14,79% (17,97% bruto) stemt overeen met het rendement op de investering voor de vennootschappen die in Tax Shelter investeren. Dit rendement wordt berekend op basis van het belastingvoordeel en de bijkomende premie die wordt aangeboden.

Lichte stijging en uitgelezen kans:

  • Deze lichte stijging van 0,22% biedt Belgische vennootschappen de kans om het rendement op een investering in de culturele of gaming sector te maximaliseren
  • Dit maakt een Tax Shelter-investering nog aantrekkelijker in vergelijking met voorgaande jaren.

Waarom vóór 30 juni 2024 investeren?

Belang van de limietdatum:

Het actuele potentieel nettorendement blijft geldig tot 30 juni 2024, waarna het rendement wordt herberekend op basis van het dan geldende Euribor-tarief.

Tips om de investering te optimaliseren:

  • uFunds online simulatietool geeft u een idee van het optimaal te investeren bedrag alsook van uw belastingbesparing: eenvoudig, accuraat, gratis, onmiddellijk en volledig vrijblijvend.
  • Maak een afspraak met één van onze adviseurs, kom meer te weten over onze actuele portefeuille en hoe vandaag nog uw Tax Shelter-investering te initiëren.

 

Waarom kiezen voor uFund als Tax Shelter-partner?

Met meer dan 36,5 miljoen euro opgehaald in 2023, kon uFund het afgelopen jaar maar liefst 134 projecten financieren, waaronder 67 podiumwerken, 66 audiovisuele werken en één videospel.

Met meer dan 20 jaar ervaring blijft uFund garant staan voor innovatie met absolute aandacht voor een gepersonaliseerde begeleiding bij elke stap van de investering.

 

Blog

Nieuwe recordopbrengst voor Tax Shelter met een potentieel totaalrendement van 14,57% netto.

Verminder de voorafbetalingen met 35% dankzij Tax Shelter (11/03/24)

Steunmaatregelen voor de audiovisuele sector en de podiumkunsten