<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Simulatie  
uFund Online  

3 projecten gefinancierd door uFund worden vertoond op de Berlinale 2024

Dit jaar worden maar liefst 3 van onze d.m.v. Tax Shelter via uFund gefinancierde coproducties voorgesteld op het Filmfestival van Berlijn. Onze productieteams zijn ter plekke om deze 3 coproducties trots te vertegenwoordigen!

 

Small Things Like These

Onder de voorgestelde films en vereerd om aan u voor te stellen, Small Things Like These van Tim Mielants. Deze film opent het festival en dingt mee naar een prijs in de officiële competitie.

Deze fictiefilm vertelt het verhaal van Bill Furlong, een Ierse kolenhandelaar uit de jaren 80, die wordt geconfronteerd met een moreel dilemma vlak voor Kerst. Grootgebracht door zijn alleenstaande moeder, komt hij op een dag te weten dat in een plaatselijk klooster zwangere alleenstaande vrouwen worden misbruikt en moet hij kiezen tussen zwijgen voor de lieve vrede of in naam van de slachtoffers de waarheid aan het licht brengen met alle gevolgen vandien.

 

Fox and Hare: Save The Forest

Deze in de Generation Kplus-sectie opgenomen animatiefilm is het werk van Mascha Halberstad alsook het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen Submarine Animation, Doghouse Films en Walking the Dog.

Deze productie levert nog maar eens het bewijs dat uFund zich graag engageert tot een gediversifieerd aanbod van producties.

Deze animatiefilm gaat over de avonturen van Vos en Haas die gedreven alle dieren van het bos trachten te mobiliseren om zich te verzetten tegen de aanleg van een autosnelweg die hun vreedzaam bestaan in gevaar brengt. De centrale thema’s zoals de noodzaak tot sociaal overleg en bescherming van het milieu, maken de beproevingen van de twee protagonisten in een bedreigd idyllisch kader brandend actueel. Een boeiend verhaal met als doel het milieubewustzijn van jong en oud aan te wakkeren.

 

Pendant ce temps sur Terre

Deze productie van One World Films, geregisseerd door Jérémy Clapin wordt vertoond in de Panorama-sectie. De film vertelt het aangrijpend verhaal van Elsa, een 23-jarig meisje dat getraumatiseerd is door de mysterieuze verdwijning van haar oudere broer en astronaut Franck op diens ruimtereis drie jaar geleden.

Haar leven komt op zijn kop te staan wanneer ze op een dag wordt benaderd door een onbekende entiteit uit de ruimte, die beweert haar broer terug naar de aarde te kunnen brengen. Deze belofte komt echter niet voor niets, waardoor Elsa in een diep emotioneel dilemma terechtkomt met geloof, hoop en de opportuniteitskost van een hereniging als inzet.

 

We zijn bijzonder trots op deze verwezenlijkingen en willen alle betrokken teams feliciteren voor hun onaflatende en toegewijde inzet. Deze coproducties zijn niet alleen een succes voor uFund en Umedia; ze staan ook symbool voor de trots van de Belgische en Europese cinema en toont aan dat we in staat zijn om toch het verschil te maken als het gaat over productie en coproductie op het internationale toneel.

 

Kom meer te weten over investeren in audiovisuele producties d.m.v. Tax shelter en bereken via onze online simulatietool uw potentieel rendement.

 

Blog

Een rendement van 14,79% netto

Officiële selectie van het 80ste Internationale Filmfestival van Venetië

Verminder de voorafbetalingen met 35% dankzij Tax Shelter* (2023)