<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Simulatie  
uFund Online  
Nederlands

De productie van videogames komt voortaan in aanmerking voor Tax Shelter

De productie van videogames komt voortaan ook in aanmerking voor financiering d.m.v. Tax Shelter (bepaalde voorwaarden in acht genomen).

 

Nieuws over Tax Shelter

Na jarenlange onderhandelingen is het eindelijk zover : vanaf 1 januari 2023 wordt Tax Shelter ook uitgebreid naar de gaming sector. 

 

Focus op de gaming sector

Gaming is in volle expansie en is met grote voorsprong op de film- en muzieksector, de belangrijkste creatieve sector ter wereld. 

 

De gaming industrie uitgedrukt in cijfers :

Sans titre (297 × 210 mm) (120 × 60 mm) (100 × 40 mm) (120 × 20 mm) (120 × 30 mm)

Ontegensprekelijk kreeg de gaming sector in België tot op heden relatief weinig steun, in tegenstelling tot de audiovisuele sector en de podiumkunsten die reeds in aanmerking komen voor financiering d.m.v. Tax Shelter. 

 

De sector in België en de voordelen van Tax Shelter

De gaming sector gedeeltelijk financieren d.m.v. Tax Shelter heeft in de eerste plaats tot doel deze veelbelovende sector in België en in Europa te doen groeien. De uitbreiding van Tax Shelter-financiering naar de gaming sector zou immers honderden extra jobs moeten opleveren alsook de Belgische studio's een extra duwtje in de rug moeten geven in het kader van de ondersteuning van coproducties met Europese sudio's. 

 

In 2021 vertegenwoordigde de Belgische gaming industrie 110 bedrijven (76 in Vlaanderen, 22 in Wallonië en 12 in Brussel) en 935 voltijdse equivalenten actief in de ontwikkeling van videogames. Bovendien is het ook een goede zaak dat België opleidingsprogramma's aanbiedt voor beroepen in de gaming sector, waaronder de Hogeschool West-Vlaanderen ("HOWEST") en de Hogeschool Albert Jacquard in Namen, die Belgisch talent zonder enige twijfel een mooie kans op een geweldige professionele toekomst kunnen bieden. 

 

Investeerders

Voor de investeerders verandert er niets! Dezelfde voordelen en waarborgen blijven gelden voor een Tax Shelter-investering in een videogameproject. Door te investeren in gaming financiert u een veelbelovende sector in België en draagt u actief bij aan de verdere ontwikkeling van Belgisch talent in deze sector. Net als bij een investering in een audiovisuele productie en een podiumwerk, bedraagt het potentieel nettorendement 12,94%*, waarvan 5,25% fiscaal voordeel en 7,69% netto bijkomende premie.

*geschat nettorendement tot 30 juni 2023.

 

Producenten

Onze professionele teams breiden hun activiteiten uit naar deze sector. De afdeling Podiumkunsten & Gaming binnen Umedia begeleidt u bij de verschillende stappen van de Tax Shelter-investering ter financiering van uw projecten.

Experten ter zake binnen ons team geven Tax Shelter-presentaties op maat aan professionelen uit de sector en kunnen eveneens een realistische schatting maken van het verwachte nettorendement voor uw videogameproductie."


Ines Badry : +32 (0)2 629 88 18 - Marie Cotton : +32 (0)2 629 87 08"

 

Blog

Het potentieel rendement stijgt in 2023, goed nieuws voor investeringen !

Verminder de voorafbetalingen met 35% dankzij Tax Shelter* (2023)

Verminder de voorafbetalingen met 35% dankzij Tax Shelter (11/03/24)