<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1592025654268073&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Simulatie  
uFund Online  
Nederlands

Vijf door uFund gefinancierde films op het filmfestival van Cannes

Festival de Cannes 2023

Op het 76ste Filmfestival van Cannes van 16 tot 17 mei, de jaarlijkse afspraak voor de cinefielen onder ons, zal de filmwereld opnieuw in de schijnwerpers worden gezet.

We zijn uitermate trots en voelen ons vereerd dat dankzij Tax Shelter onze coproducties kunnen worden vertoond op dit prestigieuze festival.

Dit jaar zullen niet minder dan vijf door uFund gefinancierde langspeelfilms, of m.a.w. coproducties van Umedia, in de officiële selectie zitten!

Laat ons even kijken om welke producties het precies gaat.


Officiële Competitie

Onder de 19 films genomineerd voor de Gouden Palm is er ook La Passion de Dodin Bouffant van Trần Anh Hùng. De zevende langspeelfilm van regisseur Trần Anh Hùng is de verfilming van de gelijknamige roman van Marcel Rouff uit 1924. Juliette Binoche in de rol van Eugénie, een uitstekende kokkin die hand in hand werkt met de beroemde gastronoom Dodin, vertolkt door Benoit Magimel. Ondanks de heuse liefdesrelatie die tussen hen bloeide omwille van hun gedrevenheid en passie voor gastronomie, wou Eugénie nooit trouwen met Dodin. Bij Eugénie’s overlijden stort Dodin’s wereld in en moet hij zichzelf heruitvinden om niet weg te kwijnen.


Un certain regard

Twee door uFund gefinancierde films worden vertoont in de categorie “Un certain regard”!

 

Na de succesvolle deelname aan de ‘Week van de Kritiek’ in 2020 met haar kortfilm “Good Thanks, You?”, is het de beurt aan How to have sex, de eerste langspeelfilm van de Britse regisseur Molly Manning Walker, om de selectie te halen. How to have sex speelt zich af in Spanje en volgt drie Britse tienermeisjes en hun eerste seksuele ervaringen tijdens een overgangsritueel. De film zoomt in op de subtiliteiten van vrouwelijke vriendschap en tienerseksualiteit.

 

Rien à perdre, de eerste film van regisseur Delphine Deloget, haalde ook deze categorie. De film vertelt het verhaal van Sylvie (vertolkt door Virginie Efira), een moeder die geconfronteerd wordt met administratieve en gerechtelijke rompslomp terwijl ze vecht om de voogdij over haar zoon terug te winnen.


Middernacht vertoning

De ideale gelegenheid om te genieten van de film Acide, de nieuwe film van Just Philippot die er zal worden vertoond. Wanneer wolken van zure regen boven Frankrijk opdoemen, wordt een uit elkaar gegroeid gezin gedwongen om samen deze klimaatramp het hoofd te bieden en een absolute ramp te ontlopen.
Na een eerste film in de selectie van de ‘Week van de Kritiek” in 2020, laat Just Philippot opnieuw van zich horen met een nieuwe fantastische en intrigerende langspeelfilm die zich van de andere films onderscheidt omwille van de ecologische problematiek van vandaag.


Cannes Première

Tot slot zal de biopic Bonnard, Pierre et Marthe van Martin Provost in avant-première worden vertoond in het kader van de "Cannes Première" voorstellingen. De film volgt het leven van de schilder Pierre Bonnard (vertolkt door Vincent Macaigne) en zijn echtgenote Marthe Méligny (vertolkt door Cécile de France), die een onmisbaar onderdeel van zijn oeuvre is geworden.

Bovendien genieten de kortfilms in het kader van het programma Talents Adami Cannes opnieuw van Tax Shelter-financiering via uFund. Deze opzet biedt jong acteertalent de unieke kans om hun talent te tonen aan gevestigde waarden uit de filmwereld.

 

Proficiat aan het hele team! 

Blog

Twee door uFund gefinancierde films op het filmfestival van Cannes

Officiële selectie van het 80ste Internationale Filmfestival van Venetië

De productie van videogames komt voortaan in aanmerking voor Tax Shelter